Csokis gesztenyetorta
2018. február 16. írta: H.Heni

Csokis gesztenyetorta

gluténmentes, tejmentes, tojásmentes

 

Nincs benne glutén, se tej, se tojás és még sütni sem kell!

Elronthatatlan és hihetetlenül finom! :)

Kell ennél több? ;)

 

gesztenyes_csoki.jpg

 

Hozzávalók (20 cm-es tortaformához): 

Csokis alap:

  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg margarin
  • 1 marék durvára vágott dió
  • 2 marék durvára vágott sós mogyoró 

Gesztenyés krém:

  • 20 dkg gesztenye massza
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 dl növényi habtejszín 
  • porcukor ízlés szerint

 

A torta tetejét díszíthetjük durvára vágott mogyoróval, dióval, csokireszelékkel vagy friss gyümölcsökkel is. 

 

Elkészítés:

 

Elsőnek a torta csokis alapját készítsük el. Ehhez vízgőz felett olvasszuk fel a csokit a margarinnal és ha összeolvadtak, keverjük bele a durvára vágott mogyorót és diót. Egy kapcsos tortaforma alját béleljük ki folpackkal és ezt a keveréket öntsük bele. Oszlassuk el úgy a masszát, hogy mindenhova egyenletesen jusson, majd tegyük be a mélyhűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.

A krémhez vízgőz felett olvasszuk fel a csokit és a gesztenye masszát vágjuk apró darabokra. Ha a csoki teljesen felolvadt vegyük le a tűzről és jól keverjük el benne a gesztenyét. Ha cukrozatlan gesztenye masszát használunk, tegyünk a krémbe ízlés szerint porcukrot. Míg hűl a csokis gesztenyés krém, a 2 dl tejszínt verjük kemény habbá (ha tutira akarunk menni használhatunk egy csomag habfixálót), majd vegyünk ki belőle egy pár evőkanálnyit (ez kerül majd a torta tetejére). A tejszínt és a gesztenyés krémet óvatosan forgassuk össze. A mélyhűtőből vegyük ki a csokis alapot és a tortaforma belső részénél egy kés segítségével vágjuk körbe a csokit, majd vegyük ki a formából és húzzuk le róla a folpackot. Helyezzük vissza a formába a torta alapját és kanalazzuk rá a gesztenyés krémet. Simítsuk el a masszát és kenjük rá a maradék tejszínhabot is. Tegyük a hűtőbe pár órára, de akár egy éjszakát is pihenhet. 

Pár óra elteltével vegyük ki a hűtőből a tortát és egy kés segítségével vágjuk körbe a forma belsejénél, majd vegyük le róla a kapcsos formát. 

 

geszt_csoki.jpg

Végül jöhet a díszítés. Használhatunk például mogyorót, diót, mandulát, csokicseppeket vagy friss gyümölcsöt is (pl. áfonya, málna, meggy).

 

gesztenye_csokii.jpg

 

Én a torta szélét díszítettem kakaóporral, durvára vágott sós mogyoróval és dióval. :)

 

gesztenyecsokitorta.jpg

 

Érdemes elkészíteni, mert isteni finom! :)

 

gesztenye_csoki.jpg

 

 

Betonból készült kiegészítőim megtalálod a nekednekem.hu/cementproject oldalon. :)

Ha még több fotóra, inspirációra és betonra vágysz, kövess facebookon vagy instagramon. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cementproject.blog.hu/api/trackback/id/tr6213668654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása