Ezt a répatorta receptet már számtalanszor elkészítettem, csak ajánlani tudom mindenkinek. :) Az elkészítése hihetetlenül egyszerű és a végeredmény nagyon finom. Nagy előnye még, hogy glutén- és tejmentes. :)
Hozzávalók:
(kb. 20 cm-es tortaformához)
- 3 db tojás
- 3/4 bögre kukoricaliszt
- fél bögre cukor
- fél bögre étolaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- csipet só
- 25 dkg répa, kis lyukú reszelőn lereszelve
- 10 dkg durvára vágott mogyoró, dió vagy mandula (de mehet bele vegyesen is)
- kb. egy marék mazsola
(2 dl-es bögrét használtam)
A torta tetejére:
- baracklekvár
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg margarin
Elkészítés:
A tojásokat a vaníliás cukorral és a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük az olajat is. Ezután mehet bele a fahéj, a só, a sütőpor és a liszt is. Keverjük az egész masszát csomómentesre. Végül belekeverhetjük a diót, mogyorót vagy mandulát, a lereszelt répát és a mazsolát is.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 50 percig sütjük. Mivel minden sütő más, ezért a sütési idő lehet egy kicsit kevesebb vagy több is, mindenféleképpen csináljunk tűpróbát.
Ha megsült a torta hagyjuk kicsit hűlni. Mikor még langyos kenjük meg a tetejét baracklekvárral.
Miközben hűl a torta, gőz felett olvasszuk fel a csokit a margarinnal, majd öntsük a lekvárral megkent torta tetejére.
Ha megdermedt a csoki a tortán, már szeletelhetjük is. ;)
Ha valamelyik beton tárgy/kiegészítő megtetszett a képeken, megtalálod a krafty.hu piacterén vagy a homeinfo.hu webáruházában. :)