Dupla csokis torta
2017. március 30. írta: H.Heni

Dupla csokis torta

gluténmentes, tejmentes

 

Csoki rajongóknak kötelező! ;)

A torta glutén- és tejmentes hozzávalókból készült, de nyugodtan elkészíthető normál hozzávalókból is, a mennyiségeken nem kell változtatni. 

p3250082_b.jpg

 

Hozzávalók:

(26 cm-es tortaformához)

 

Piskóta:

  • 20 dkg gesztenyemassza 
  • 4 db tojás
  • 2 tábla étcsoki
  • 10 dkg margarin
  • 10-15 dkg cukor
  • 1 kk sütőpor
  • 15 dkg gluténmentes liszt (Mester Család sütemény lisztet használtam) vagy 15 dkg mandulaliszt 
  • csipet só

 

Csokis trüffel krém:

  • 2 dl habtejszín (növényi habtejszínt használtam)
  • 10 dkg margarin
  • 10 cukor
  • 10 dkg holland kakaó 
  • lekvár (opcionális)

 

Díszítés:

  • egy marék durvára vágott dió 

 

Elkészítés:

 

Érdemes elsőnek a trüffel krémet elkészíteni, mert ennek kell egy pár óra, hogy teljesen lehűljön. 

A tejszínt a cukorral kezdjük el egy lábasban melegíteni. Közben egy fém keverő tálba mérjük ki a kakaóport és készítsük oda felkockázva a margarint. A tejszínt a cukorral addig melegítsük, míg a cukor el nem olvad teljesen. Ezután öntsük a kakaó porra és keverjük csomómentesre. Ha ez megvan keverjük bele a margarin kockákat is, addig amíg teljesen elolvadnak és egy sima, csomómentes krémet kapunk. Öntsük át egy műanyag keverőtálba és hagyjuk így hűlni fél órát, majd mehet a hűtőbe és teljesen hidegre hűtsük le. 

 

A piskótához elsőnek vízgőz felett olvasszuk fel a csokit a margarinnal. Amíg olvadoznak a tojásokat a cukorral egy habverő segítségével fehéredésig keverjük. Majd mehet bele a gesztenyemassza és keverjük simára. Öntsük bele a felolvasztott csokis masszát, majd mehet bele a csipet só, a sütőpor és a liszt is. Keverjük a tésztát csomómentesre. Egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tortaformába, előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 45-50 perc alatt süssük készre. Tűpróbát mindenféleképpen csináljunk!

 

A kihűlt piskóta tetejét szurkáljuk meg egy villával, majd kenjük meg lekvárral (én egy isteni finom házi meggylekvárt választottam). 

nevtelen-1.jpg

 A lehűlt trüffel krémet egy robotgép segítségével pár perc alatt verjük habbá. Majd az egészet kenjük a lekváros piskótára. Végül a durvára vágott dióval díszítsük. 

img_20170325_134351.jpg

Díszítésnek használhatunk még friss gyümölcsöket, csokiforgácsot, kókuszreszeléket, de ez már csak a kreativitásunkon múlik. :)

p3250093_logo.jpg

 

Ha valamelyik beton tárgy/kiegészítő megtetszett a képeken, megtalálod a krafty.hu piacterén vagy a homeinfo.hu webáruházában. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://cementproject.blog.hu/api/trackback/id/tr6112385455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása