Tökéletes boldogsághormon ez a brownie. :) A belseje ragacsos a teteje krémes és nagyon csokis, minden csokirajongónak egyszer ki kell próbálnia. :)
A receptben szereplő glutén-és laktózmentes hozzávalókat nyugodtan helyettesíthetjük normál hozzávalókkal, a mennyiségeken nem kell változtatni. :)
Hozzávalók: (kb. 20x30 cm-es tepsihez)
Brownie:
- másfél tábla étcsoki
- 130 g vaj (laktózmentes)
- 10 csapott evőkanál cukor
- 100 g gluténmentes liszt (Mester Család Süteménylisztet használtam)
- 30 g holland kakaópor
- 2 db tojás
- fél teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Csoki krém:
- 1,5 dl növényi habtejszín
- másfél tábla étcsoki
- 2 evőkanál cukor
- durvára vágott sós mogyoró
Elkészítés:
A csokit és a vajat vízgőz felett kezdjük el felolvasztani.
Egy keverőtálban a tojásokat a cukorral robotgéppel fehéredésig habosra keverjük, majd adjuk hozzá a lisztet, kakaóport, sütőport, vaníliás cukrot és a csipet sót is.
Ha felolvadt a csokis-vajas keverék öntsük hozzá a masszához és alaposan keverjük bele. Egy elég sűrű masszát fogunk kapni, nem kell megijedni, ilyennek kell lennie. :)
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 150-160 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül a brownie elkészíthetjük a krémet. Egy lábasban a tejszínt a cukorral kezdjük el melegíteni. Egy tálba törjük kockákra a csokit. Mikor a tejszínben elolvadt a cukor és az edény szélén megjelennek apró buborékok (nem kell felforralni) öntsük a csokira. Hagyjuk így pár percig és csak utána keverjük össze a csokit a tejszínnel, így nem lesz szemcsés.
Ha jól összekevertük, tegyük hűtőbe és hagyjuk ott amíg teljesen le nem hűl a csokis tejszín.
Amikor teljesen hideg a krémünk egy robotgéppel verjük habbá és kenjük a kihűlt brownie tetejére.
Én durvára vágott sós mogyoróval díszítettem, de bátram használhatunk akár friss vagy aszalt gyümölcsöket is, diót, pisztáciát stb. :)