Húsvéti tojásfestés táblafestékkel
2017. április 08. írta: H.Heni

Húsvéti tojásfestés táblafestékkel

Gyerekorom óta mindig festek tojásokat húsvétra. Minden évben más tojások készülnek nálam, ezért sokféle festési technikát kipróbáltam már. :) Idén táblafestékkel és krétával díszítettem őket. :)

 

Én fekete festéket használtam, egyrészt, mert ez volt itthon, másrészt, mert imádom a feketét. :) De ha ez valakinek túl durva lenne, hobby boltokban kaphatóak más színű táblafestékek is. 

 

tojasfestes.jpg

 

Használhatunk műanyag- vagy rendes tojásokat. Utóbbit érdemes kifújni és jól megmosni festés előtt.

A tojásokon és a festéken kívül még szükségünk lesz, ecsetre, krétára, és valamilyen szalagra, ha szeretnénk őket felakasztani.

 

Nincs más dolgunk, mint a tojásokat lefesteni a táblafestékkel egy-két rétegben.

tojasok.jpg

 

Ha megszáradtak egy hosszabb tű segítségével fűzzük bele a szalagokat a tojásokba, de ez a lépés kihagyható, ha nem akarjuk őket felakasztani. Egy tálban is jól fognak mutatni. :)

Ezután díszíthetjük sima fehér krétával...

tojasok_1.jpg

...vagy akár színessel is. :)

tojasok_2.jpg

 

 

Ugye milyen egyszerű? :)

Egy kis kreativitás és szuper egyedi tojásokat tudunk varázsolni húsvétra. ;)

vegyesen.jpg

 

Ha valamelyik beton tárgy/kiegészítő megtetszett a képeken, megtalálod a krafty.hu piacterén vagy a homeinfo.hu webáruházában.:)

A bejegyzés trackback címe:

https://cementproject.blog.hu/api/trackback/id/tr6012409975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása